Campania vALLuntar: Misterul Placebo

20:16 Cupcake Splendens 19 Comments

Buna!
Aceasta este cea de-a doua recenzie la cartea "Misterul Placebo",cu care particip la campania vALLuntar.

Placebo-ul este un subiect destul de controversat,cu siguranta nu am stiut in ce ma bag cand am vrut sa citesc aceasta carte si daca ar fi sa aleg din nou,cu siguranta mi-as alege alta...
Trebuie sa recunoasc,este o carte destul de interesanta,cu multe exemple ale eficacitatii placebo,dar nu pe placul meu.Mie imi plac lucrurile concrete,raspunsurile si nu intrebarile sau banuielile.

In aceasta carte se intuieste faptul ca placebo ar avea efect curativ in multe tratamente.
La introducere se spune ca "medicina oficiala aluneca pe taramul magiei",se povesteste de magia numerelor,de faptul ca placebo-ului i se datoreaza o rata de eficacitate/regenerare/insanatosire de pana la 30% .
 Mi se pare ca sunt cateva lucruri care se bat cap in cap in aceasta carte...asa ca eu nu am gasit informatiile pe care mi le doream ...
Acest articol este de 100 de ori mai bun decat cartea. Din acel articol afli tot ce trebuie, nu din 191 de pagini de exemple aproape deloc relevante...

Cartea "Misterul Placebo" o puteti achizitiona de AICI .

Ce spuneti?Va intereseaza subiectul Placebo?

kisses,








P.S: La 15 comentarii primite din partea voastra vom planta un pomulet!Ajutati-ma sa plantez cat mai multi copaci!

You Might Also Like

19 comments:

  1. Sunt sigura ca e un subiect care merita discutat, insa nu e ceva ce ma pasioneaza, deoarece mi se pare mult prea abstract si subiectiv.

    ReplyDelete
  2. Si mie imi plac cartile utile, care iti ofera raspunsuri, solutii certe, nu cele abstracte, care te lasa mai nedumerit decat erai inainte sa o citesti. Multumim pentru recenzie ;)

    ReplyDelete
  3. Subiectul in sine este interesant insa controversat. Nu multi apreciaza acest subiect, dar nu strica sa fii informat! Multumim :)

    ReplyDelete
  4. da, e un subiect interesant. de ce nu?

    ReplyDelete
  5. Cartea pare interesanta, despre "efectul placebo" s-a tot dezbatut si inca ramane un mister pentru mine.
    Spor la plantat pomisori!

    ReplyDelete
  6. Nu stiu daca as citi´o, dar as fi putin curioasa sa ii aflu misterul.

    ReplyDelete
  7. Am auzit si citit cate ceva despre placebo,dar nu m-a interesant prea tare. Nu m-am gandit ca informatia vindeca, poate ajuta intr-un fel, dar nu inteleg ce cauta magia pe acolo.
    Am vazut 'placebo' si m-am gandit imediat la pastiluta de zahar, grupuri de control si ca speranta si gandirea pozitiva au efecte adesea surprinzatoare.
    Spor la copacei!

    ReplyDelete
  8. cred ca toata lumea s-a confruntat cel putin o data cu ideea de placebo, asa ca ar fi ideal sa il putem defini pe intelesul tuturor..

    ReplyDelete
  9. Sincer mie îmi plac cărţi de genul, deşi nu mă dau în vânt după ele, aş citi una odată pe an, nu mai mult ;)) Tema cărţii nu mă prea interesează totuşi:-?

    ReplyDelete
  10. Trebuie sa recunosc ca nu am explorat pana acum aceasta tema a efectului de Placebo, dar suna interesant. Posibil sa functioneze, mai ales daca CREZI.

    ReplyDelete
  11. Cred ca eu as fi abandonat-o. :))

    ReplyDelete
  12. Interesanta carte, eu nu am studiat efectul placebo niciodata, asa ca nu as stii ce asteptari sa am de la carte! M-ai facut curioasa acum! :P

    ReplyDelete
  13. Subiectul in sine mi se pare interesant. Nu stiu exact pe ce principii functioneaza.
    Mi-ar fi placut mai multe exemple
    Succes

    ReplyDelete
  14. Sunt foarte multi oameni pentru care efectul Placebo face minuni. De fapt este vorba despre autosugestie. Care pentru foarte multi chiar functioneaza. Nu m-as fi gandit sa cer o astfel de carte, ma intereseaza beletristica. :)
    O seara buna!

    ReplyDelete
  15. Nici pe placul meu nu este aceasta carte! La cat mai multi pomisori plantati!

    ReplyDelete
  16. mult mult succes la copacit !

    ReplyDelete
  17. Chiar e o carte pe care mi-as dori sa o citesc.

    ReplyDelete