ingrijirea dintilor

Beautiful smile :D

19:00 Cupcake Splendens 12 Comments




Pentru mine,dintii sunt deosebit de importanti.Cred ca niste dinti sanatosi si albi sunt foarte importanti pentru frumusetea, increderea si mai ales pentru sanatatea unei persoane.De aceea,va voi prezenta niste metode mai naturale si mai putin daunatoare pentru smaltul dintilor(CARE NU SE MAI REFACE) pentru a va pastra dintii albi:


-tai o capsuna in 2 si cu o jumatate de capsuna freci arcada superioara,iar apoi cu cealalta jumatate cealalta arcada.repeta aceasta metoda cat mai des posibil,de mai multe ori pe zi si zilnic!
-iei cateva 3-4 capsuni,le zdrobesti pana devin pasta si te periezi pe dinti timp de cateva minute,de mai multe ori pe zi si zilnic,
-consuma cat mei multe mere,iti mentin respiratia proaspata si au actiune antibacteriana(lupta impotriva cariilor),
-consuma cat mai multe fructe citrice(mie imi place sa mananc felii de lamaie),insa NU consuma aceste fructe inainte de a dormi,pentru ca te vei trezi cel mai probabil urmatoarea zi cu o durere de stomac si trebuie sa te speli pe dinti dupa ce le mananci pt ca acidul citric iti ataca dintii si pot aparea cariile.
-foloseste apa de gura!!daca nu doresti sa iti cumperi(e prea scumpa,contine chimicale) iti poti face apa de gura  la tine acasa: iei cateva frunze de menta(sau pliculete de menta pentru ceai) ,torni deasupra 100 ml apa clocotita,lasi la infuzie 10-15 min si iti clatesti gura.la fel de bun e  musetelul sau busuiocul.
-foloseste ata dentara!eu personal cred ca nu foloseste pentru albirea dintilor,insa e cel mai bun remediu impotriva tartrului.


Poate ca stii si tu,dar e foarte important sa te speli pe dinti dupa fiecare masa,si daca nu este posibil,atunci de minim 2 ori pe zi(dimineata si seara inainte de a dormi).


Pentru copii,consumul de lapte e esential pentru dezvoltarea danturii si pentru cresterea sanatoasa a oaselor.

Sper ca au fost utile aceste sfaturi si daca mai stiti voi si alte metode,lasati un comentariu iar eu voi completa aceasta postare :)

ps: nu imi place bicarbonatul ,nu mi se pare foarte sanatos sa il folosesti zilnic,de aceea l-am evitat.


You Might Also Like

12 comments:

  1. DA , capsunile albesc dintii! te pup

    ReplyDelete
  2. Nici daca o sa folosesc vagoane de capsuni, si tone de fructe si pasta de dinti nu voi avea asa dinti frumosi vreodata. O saptmana frumoasa!

    ReplyDelete
  3. ce coincidenta:D...chiar azi au cumparat ai mei capsuni:d...gata trec la frecat nu la mancat:))

    ReplyDelete
  4. ce post util..
    eu sunt disperata cand vine vorba de dinti..la fiecare2luni ma duc la stomatolog..daca ar fi dupa mine m-as duce in fiecare saptamana :))

    ReplyDelete
  5. Apa de gura cu masura...provoaca pete, am simtit-o pe dintii mei. Eram asa incantata de senzatia lasata incat o foloseam si de 4 ori pe zi, eu purtand aparat sunt cam obsedata sa ma spal dupa orice gustare.Dentistul se chinuia sa gaseasca explicatia pentru petele aparute in ultima vreme, cand eu nu schimbasem nimic in alimentatie. A crezut initial ca e de la marca apei, si m-a pus s-o schimb periodic. Cand a vazut ca tot nu dispar ci se inmultesc, s-a gandit sa ma intrebe cam cata apa "beau". S-a crucit cand a auzit.
    Plus ca habar nu aveam ca jumatate de ora dupa ea n-ar trebui sa mananci...eu dimineata intai ma spalam pe dinti, apoi bagam un 3in1 - colorat adica.
    Unele ape de gura chiar produc pete, nu-s eu foarte documentata acum care...dar stiu sigur de Listerine. "Intr-adevar, clorhexidina cam face probleme in ceea ce priveste culoarea, insa foarte putine ape de gura o contin (Listerine are, de ex). Eu stiu ca nu prea e indicat sa o amesteci cu apa pentru ca isi pierde din eficienta. De asta aleg eu una transparenta si fara alcool: fara pete si fara sa imi arda limba si obrajii." - http://www.epurica.ro/2011/04/12/igiena-orala/

    ReplyDelete
  6. @minoki- totusi,vor fi mult mai sanatosi si asta e cel mai important!

    ReplyDelete
  7. @madlen- capsunile sunt f sanatoase si pentru dinti dar si pentru organism,iti poti face chiar si masti de fata cu capsuni!sunt multifunctionale :)

    ReplyDelete
  8. @ Iulia- sunt f mandra de tine!!!esti un exemplu pt toti! e foarte important sa mergi de vreo 5-6 ori pe an la stomatolog ca sa previi eventuale carii,infectii,etc

    ReplyDelete
  9. nu apa de gura iti provoca pete(acum nah depinde si ce apa de gura folosesti) ci faptul ca dupa ce foloseai apa de gura,beai un 3 in 1.cred ca stii ca fumatul,cafeaua,vinul rosu,cola pateaza dintii,e ca si cum ai spala o camasa alba si apoi ai varsa suc de rosii pe ea.

    ReplyDelete
  10. E dovedit stiintific ca poate provoca pete : "Apa de gura contine gluconat de clorhexidina, un antiseptic care poate provoca nu numai respiratia urat mirositoare, dar, de asemenea, si pete maronii pe dinti, avertizeaza Asociatia stomotalogilor britanici." - beau frappe de 6 ani zi de zi si niciodata nu am avut pete pana in decembrie cand am inceput sa folosesc apa de gura zilnic. Dar asta nu este tot. "Unele dintre ingredientele acestui lichid sunt daunatoare pentru dinti si gingii, mai ales daca nu este utilizat in mod corespunzator. Astfel, majoritatea produselor din aceasta gama contin alcool, unele chiar pana la 26 la suta, si el reprezinta baza pentru componente cum ar fi mentol si eucalipt, compusi care pot distruge smaltul dintilor".

    Eu nu pledez pentru nefolosirea ei fiindca si eu folosesc si apa de gura si dusul bucal zilnic (dusul in locul atei dentare). Ci doar sa le alegeti pe cele care nu au culoare (de ex Listerine era albastra), clorhexidina si alcool, si sa nu abuzati doar fiindca va simtit respiratia proaspata dupa. Daca se evita cele mentionate, nu mai exista probleme.

    ReplyDelete
  11. Imi place mult articolul tau. Si eu sunt de parere ca dintii sanatosi si o piele curata sunt cele mai importante detalii ale frumusetii.
    Dintii mei sunt foarte sanatosi din fericire, folosesc destul de des periuta si mereu alaturi de o pasta de dinti de calitate (conteaza mult), apa de gura am acasa colgate si aquafresh, dar nu-mi place sa o folosesc pentru ca imi dau lacrimele si ma arde limba plus ca Ramona are dreptate, apa de gura colorata pateaza dintii.
    Foloseam mai demult bicarbonat si chiar functioneaza, iar acum am un gel de albire plus white, nu face el minuni, dar cred ca s-ar vedea o diferenta mare pe dintii unui fumator inrait sau bautor de cafea.
    Foarte important pe langa pasta, periuta si ata dentara este alimentatia. Degeaba folosesti cele mai scumpe paste de dinti daca n-ai destul calciu in organism (mult lapte, iaurt, fructe) si daca mananci dulciuri sau alimente(prea croacante) care distrug smaltul la fel nu vei avea dinti prea frumosi.

    ReplyDelete
  12. Off topic: Stau in 7 Nov., dar cum ai spus tu, toate drumurile duc in tudor :)) (ca sa nu se inteleaga gresit e vb. de cartere) In tudor sunt la facultate :))

    ReplyDelete